weekendje weg op vakantie - Reisverslag uit Takoradi, Ghana van Niels, Gijs, Kwarko, Sam projectgroep 5 - WaarBenJij.nu weekendje weg op vakantie - Reisverslag uit Takoradi, Ghana van Niels, Gijs, Kwarko, Sam projectgroep 5 - WaarBenJij.nu

weekendje weg op vakantie

Door: Projectgroep 5

Blijf op de hoogte en volg Niels, Gijs, Kwarko, Sam

10 Juli 2006 | Ghana, Takoradi

Jaja opeens vertrek je sochtens om half 8 uit Sayerano om richting Takoradi te gaan. Dit is een plaats aan de kust van de Ghana. En het is de hoofdstad van de Westernregion. Dus wij lekker met zn 4en achter in de pickup truck.
Dit betekend om de beurt naar voren en naar achteren zitten omdat onze gespierde lijven te breed zijn om met zijn allen tegen de rugleuning aan te zitten.
Iedereen gaat door een hel in deze auto. Behalve onze meneer Sam van't westeinde. Deze persoon krijgt het voor elkaar om zelfs in de pickup in slaap te vallen
Volgens mij kan sam zelfs op een spijkerbed slapen maar dat terzijde

Nouwjaah dan komen we aan in Takoradi en wel in het donker te verstaan. Wat een enorme drukte. IN tegenstelling tot in Nederland loopt iedereen maar dan ook iedereen hier op straat. Het is alsof je met een auto door een carnaval optocht probeert te rijden. Na nog wat dingetjes gekocht te hebben en allemaal een muggensteek opgelopen te hebben gaan we richting het hotel
De naam van het hotel is het Ahenfie hotel. Gewoon een middenklasse hotel en alles ziet er prima uit. Behalve dan dat alle deuren klemmen de gordijnen van de muur flikkeren als je ze probeert dicht te doen!! en verder kan de wc deur niet op slot en gaat deze automatisch elke keer weer open zodat je lekker van elkaar kan genieten als je naar het toilet ging :S

Nu was het tijd om even wat avondeten te pakken in het restaurant van het hotel. Meteen blijkt datje weer in Ghana bent. Het grootste gedeelte van de menukaart is niet aanwezig. Maarje gewoon roeien met de riemen die je hebt en je niet druk maken om deze kleine dingetjes. Anders ben je binnen 3 min gek in GHana Na het avondeten even flink doorzakken aan de bar. Bij Gijs vel dit niet zo goed. En hij was de volgende dag kotsmisselijk.

Hij kon dus ook niet meer richting kakkum park. en fort elmina. IN kakkum park heb je de mogelijkheid om door de boomtoppen de lopen via een soort van touwbruggen. Dit was zeker een ervaring. Het is echt belachelijk hoog en je ziet het ook nog op de foto's. Daarna was het tijd om richting elmina fortres te gaan. Toen wij aankwamen in el mina was er een optocht van chiefs aan de gang. ZIj werden op een soort van grote stoelen gedragen. En zwaaiden naar het publiek. Ook weer een mooie ervaring. Iedereen was aan het dansen en er werd muziek gemaakt op een soort van grote trommels enzz. Na deze parade bekeken te hebben vertrokken wij richting elmina zelf. Hier kregen wij een rondleiding en een indruk van hoe het geweest moest zijn. er zijn ongeveer 4 miljoen slaven verhandeld en de omstandigheden waren niet mals. Niet in het fort zelf en niet op de schepen. OOk hier weer vel fotos gemaakt en weer een culturele bijdrage in onze culturele rugzak kunnen stoppen. Daarna weer richting het hotel lekker eten slapen om de volgende dag naar het strand te vertrekken. Busua beach. Wat een paradijsje. Palmbomen mooie

• 10 Juli 2006 - 18:02

Annelies En Adri:

Mooie foto's
    enleuke verslagen
    Als het weer eens mogelijk is, zet dan wat meer foto's van het dorp en de Bouw op de site

Groetjes aan allemaal

• 10 Juli 2006 - 19:03

Tiemen:

Zoo gaat weer lekker dus =P, maar inderdaad niet te snel gek worden daar!

Maaree welk bier drinken jullie daar nou het liefst? Club of star?=P

Spater!!

• 10 Juli 2006 - 20:10

Bea En Henk:

Heey Marco en de rest van de bouwvakkers, leuke verhalen en foto's over jullie belevenissen in verweggistan, geniet en maak er een leuke tijd van enne bouwse
    spreek je later Henk

• 11 Juli 2006 - 13:36

Collega Van Erik Vuurboom:

HÉ Gijs,

Nu lezen we dus dat je door de drankjes een beetje ziek was... en je pa was nog wel zó ongerust over je!

haha, veel plezier.
    Groetjes

• 11 Juli 2006 - 20:31

Hans:

Hallo Allemaal
    Heb ff alles bekeken en gelezen ziet er goed uit wat jullie doen
    werk ze nog even
    oja Marco etus heeft nog gereedschap voor je of je even komt ophalen

mzzl hans

• 13 Juli 2006 - 11:58

Olga!!!:

Heej boys ;) Leuk hoor om die verhalen te lezen en eindelijk wat foto's te zien! Ff over 1 foto -> Sam drinkt kokosmelk??? Ik ben verbaasd :P haha En het is trouwens ook goed om vast te weten dat Sam zo snel in slaap valt, hihi! Heel veel succes en plezier daar...
    Groetjes + xx Olga

• 16 Juli 2006 - 09:08

Leus:

wat een leuke verhalen en mooie foto's.Ik kijk uit naar nieuwe verhalen.Veel plzier nog daro!

Spater

• 20 Juli 2006 - 20:23

Hendri En Marian:

Hoi Gijs en zijn maten,

Het verslag ziet er top uit. Ik ben benieuwd naar je foto's. Hoe verloopt de bouw op dit moment? Al de nok bereikt? In Nederland willen de bouwvakkers nu al een hitte verlet. Ik geloof niet dat je daarmee moet aankomen in Ghana.
    Gijs hoe is surfen je vergaan? Op de foto ziet het er zeer professioneel uit moet ik zeggen.

Groeten aan allemaal

• 21 Juli 2006 - 07:52

Alie En Erik Vuurboom:

Hallo Gijs en studiegenoten,

Hoe gaat het in Ghana? Alles naar wens hopen wij. Jullie zitten nu ruim over de helft en moeten nog twee weken. Vandaag begint het Afrika avontuur voor Hanneke en mij. Vanmiddag om 15.30 vertrekken wij naar Kenia.
    We zullen t.z.t. zien in hoeverre de verhalen overeenkomen.
    Maken jullie het komend weekend nog contact met het thuisfront? Hopelijk, want men is razend benieuwd.
    Nog goede dagen en een voorspoedige terugreis!

Pa en Ma Vuurboom

• 24 Juli 2006 - 08:18

Ans Vd Ven:

hoi niels ea.hoe gaat-ie? leuke foto's zeg!het is daar wel mooi zeg!gelukkig hebben jullie ook nog tijd voor ontspanning. hoe gaat het met de bouw en met jullie gezondheid? het ga jullie goed en tot over 2 weken!xxxxpa & ma, evelien , lars, jarno & Floor