de laatste Loot(d)jes zijn het leukst!! - Reisverslag uit Takoradi, Ghana van Niels, Gijs, Kwarko, Sam projectgroep 5 - WaarBenJij.nu de laatste Loot(d)jes zijn het leukst!! - Reisverslag uit Takoradi, Ghana van Niels, Gijs, Kwarko, Sam projectgroep 5 - WaarBenJij.nu

de laatste Loot(d)jes zijn het leukst!!

Door: Projectgroep 5

Blijf op de hoogte en volg Niels, Gijs, Kwarko, Sam

24 Juli 2006 | Ghana, Takoradi

na terugkomst uit Takoradi was het weer eens tijd om aan de gang te gaan met de bouw. De mannen waren blij ons weer te zien en daarom gingen wij weer vol aan de slag.
PS (LUCON en Gijs van Wijsbergen bedankt!!)
toen wij terugkwamen hadden de boutvakkers doorgemetseld en hadden zij een bekisting gemetseld voor de lateien die boven de ramen en deuren komen. Deze waren echter nog niet allemaal af en daarom gingen wij samen met onze Carpenter (liefkozend Cappi) genoemd aan de gang om deze bekistingen te maken. De sfeer op de bouwplaats is alleen maar beter geworden. Zij leerden ons kennen en wij hen en aan het einde was het een en al lol trappen en natuurlijk tussendoor ook nog even een gebouw neerzetten :P Na dat alle lateien gestort waren gingen we verder met het metselwerk om vervolgens een betonnen ringbalk te maken die het hele gebouw samenbind voor de stevigheid. IK zou zeggen bekijk dit op de foto's. We zijn tot aan het dak gekomen. Dit was ook ons doel dus echt top. Over bepaalde zaken als het soort dak en de indeling enzovoorts hebben wij veel gesprekken gehad met de aannemer am pong. Sommige dingen waren volgens ons nog wel voor verbetering vatbaar.
Verder is de sfeer top geweest. Gisteren werd voor ons een afscheidsfeest gegeven en ter ere van ons een goat (engels voor geit) geslacht. Dit staat allemaal op video en het bloed spuit vrolijk in de rondte. Daarna volgde het afscheid en sommige van de boutvakkers hadden het er moeilijk mee. Wij zelf ook. Het is toch vreemd om 4 weken met mensen op te trekken ze te leren kennen en ze daarna ws nooit meer te zien Nu zijn wij weer aangekomen in takoradi met het openbaar vervoer. En zijn we ingetjekt in ons hotel (MAGGI'S hotel) hier zitten wij in de duurste kamers enne worden wij bedient door allerhande charmante barvrouwen enzovoortss !!(de bezette mannen gedragen zich keurig en de onbezette mannen voorbeeldig) Vanaf nu word het lekker tropisch strandresorten en genieten van dit heerlijke land

Groeten, Niels, Marco, Sam, Gijs

• 24 Juli 2006 - 15:57

Evelien:

Heej jongens!
    Wat leuk om weer een verhaal van jullie te kunnen lezen! En leuke foto's!! Geniet van jullie vakantie!

xx Evelien

• 24 Juli 2006 - 16:25

Tiemen:

Ik zeg zeeer relekste sjit marco! (en zooi ;)):D

• 24 Juli 2006 - 16:26

Niels:

Yo negers :P
    leuke foto's alemaal die geit ziet er ook wel smakelijk uit:P
    maja check julie latur
    tot sinas

• 24 Juli 2006 - 18:09

Familie Jansen:

Heej gijs!
    leuk om te lezen dat jullie het naar je zin hebben daar, veel plesier nog...
    groetjes

• 24 Juli 2006 - 22:03

Leus:

wat een toffe foto's en leuke verhalen ik hoop dat er snel weer nieuwe foto's opkomen,

gr leus

• 25 Juli 2006 - 16:47

Annemiek:

Hey Jongens,
    Echt super dat jullie dit hebben gedaan, k ben trots op jullie namens de opleiding:P
    Nog veel plezier met de rest van de vakantie!

xx Annemiek

• 25 Juli 2006 - 18:12

Riann:

Lekker geitje, en dr nog trots op zijn ook he =P? Haha zal tegenvallen als jullie weer terugkomen in "het koude kikkerlandje" (ook al is het hier nu tropisch warm;))
    Heeeul veel plezier nog! Tot over 2 weekjes :D
    Kusjee

• 25 Juli 2006 - 18:24

Wilfred En Karin:

hey mannen! nu eindelijk een reactie van mij:P. tof om te lezen hoe het daar gaat. en goed om te zien dat het goed gaat! Erg dubbel gevoel! we spreken snel af na terugkomst in nederland! Hier gaat alles goed! ik heb het project hier in zuid afrika afgerond, en we kunnen nu lekker op vakantie! Morgenochtend vertrekken we, op naar de stranden!
    Nog veel plezier daar, geniet ervan. voor je hetw eet ben je weer op schiphol.

groetjes wilfred en karin

• 28 Juli 2006 - 09:05

ChieluzZz:

Top om dit allemaal te lezen en dat jullie het naar je zin hebben...ff doorzetten nog en genieten...groeten uit een heet Italie...ChieluzZz

• 28 Juli 2006 - 15:24

Adri En Gusta:

hoi Sam,Marco,Niels en Gijs,
    Leuk reisverslag. Hebben jullie genoten van het afscheidsdiner?? En nu maar genieten van de resterende vrije dagen.....
    Veel plezier en tot over 9 dagen. Heel veel groetjes van Adri en gusta
    en natuurlijk van Ward en Dieke!!!!!!!!!!

• 29 Juli 2006 - 22:08

Leus:

heeej marko
    geniet er nog ff van daro in ghana ik ben benieuwd naar je verhalen en k ga je zeker snel zien

gr

• 31 Juli 2006 - 22:02

Tmen En Rein:

Joooo weger die je der bij loopt. Ga is ff wat minder krem smere ofso. of scheer dat koppie van je kaal. We gaan snel weer biertje pakken. En dan wel een grols. Dikke kus van je vriendjes

• 02 Augustus 2006 - 14:30

Kees Ten Cate:

Ey Sam, als ik de verhalen mag geloven hebben jullie daar een leuke tijd gehad. Nu nog ff lekker genieten van de vrije dagen! Natuurlijk ook een goed reis terug. Nog een paar leuke dagen. Groeten uit Swifterbant! Ohwja, als je ons zoekt bij thuiskomst, wij zitten op de sneekweek ;) Mazzel!

• 02 Augustus 2006 - 17:46

Jan-Joris VAN DE RIET:

Hoi Sam!

Wat een geweldig, eerlijk en mooi initiatief van jullie om hieraan mee te doen. Jullie helpen een ander,....en een ander helpt jullie.
    Zoals ik pasgeleden ook al in een mailtje schreef: DIT IS VOLGENS MIJ HET MOOISTE LAND TER WERELD.
    Zeker nu ik deze foto's zie wordt ik echt een beetje jaloers! Wat geweldig mooi moet het daar zijn. Natuurlijk is er veel meer dan schoonheid in dit land en dat kunnen alleen jullie ervaren. Ik hoop dan ook snel iets van je 'avonturen' te mogen horen. Wat ik in ieder geval op de foto's kan zien is dat 'puurheid' achter deze foto's schuilt: er straalt puurheid vanaf dit land, vanaf de mensen en vanaf hun gewoontes!
    Volgens mij een heel apart besef om te zien dat 'leven van de natuur' in sommige landen nog wèl mogelijk is.
    Maar niet alleen daar in Ghana is puurheid te vinden,.....ook in jullie initiatief zit puurheid....en dat vind ik erg belangrijk, bijzonder, waardevol en onvergetelijk.

Volgens mij een ervaring rijker die je nooit meer zult vergeten. Ik zal in ieder geval nooit vergeten dat jij daar hebt gezeten en de 'puurheid' hebt opgezocht. Natuurlijk moet ik wel toegeven dat 'leven van de natuur' en 'puurheid' toch noch sporadisch voorkomt maar daar moeten we de Elandweg nr.47 maar even voor bezoeken!

Geniet nog even van je (jullie) vakantie die laatste dagen en als het mogelijk is met die sterke klimbenen van je,.......kun je dan voor mij zaden van de Ghanese Palmboom meenemen? Daar zou ik heel blij mee zijn. Ik stek namelijk palmbomen tegenwoordig!

Allez, t'amuse bien et à bientot!!!!

Cordialement, Jan-Joris VAN DE RIET

• 03 Augustus 2006 - 16:41

Sylvie:

Heej!! Het zit er dus al bijna op!! Ik kreeg net de site door van keesje =) heel gaaf allemaal! Veel plezier nog!!
    Liefs,
    Sylvie

• 04 Augustus 2006 - 15:14

Erik Vuurboom (vader Van Gijs):

Hallo jongens, hier nog een berichtje vanuit Kenia. Ik zie aan de foto's dat ze bij jullie dezelfde bouwtchniek gebruiken als in Kenia. We zullen de fotos t.z.t. vergelijken.
    Geniet nog even. Goede terugreis.
    Gijs, tot over twee weken.

Vanuit NAirobi: Pater